TARPUKARIO GASTRONOMIJA
Maistas visais laikais buvo ir yra gyvybiškai svarbus dalykas.
Per du Pirmos Respublikos dešimtmečius lietuviška virtuvė praturtėjo labiau nei per du iki šiol buvusius šimtmečius. Tarpukario Lietuvoje vyravo nuomonė, kad kiekvieno Lietuvos gyventojo sveikata atspindi ir pačią tautą. Jei žmonės sveiki ir stiprūs – tokia yra ir pati valstybė. Tuo metu gyvenimo lygis dar nebuvo toks, kokio norėjosi visiems, tačiau, mitybos požiūriu jis buvo labai aukštas. Pagal suvartota maistą ir jo kaloringumą tarpukario Europoje Lietuva atsidūrė garbingoje 4-7 vietoje kartu su Latvija ir Estija, bet šiuo požiūriu lenkė Prancūziją, Italiją ir kitas gastronomija pagarsėjusias šalis. Kviečiame susipažinti su tarpukario kauniečių mitybos ypatumais ir paragauti puikių ,,smetoniškų” patiekalų. Degustacija vyksta viešbučio restorane. Pirmoje programos dalyje, kuri truks apie 35 min. gidas papasakos apie tarpukario Lietuvos maisto pramonę, kasdienį kauniečių maistą, gatvės maisto kultūrą, atskleis žymių tarpukario žmonių mitybos įpročius. Antroje dalyje – restorano šefas pateiks ,,smetoniškus” pietus (užkandį , karštą patiekalą, desertą, kavą/arbatą)
Kaina: atsiprašome degustacijos kainą patikslinsime atrimiausiu laiku
Į kainą įskaičiuota: gido paslaugos, ,,smetoniški” pietūs (užkandis, karštasis patiekalas, desertas, stalo vanduo, kava /arbata).
Kainos galioja ekskursijoms lietuvių kalba.
„Tarpukario gastronomija” užsienio kalbomis (anglų, vokiečių, rusų) gali kainuoti papildomai.
Dėl ekskursijos užsakymo prašome užpildyti ekskursijos rezervacijos formą arba susisiekti el. paštu: info@kaunastour.lt, tel.+370 698 73272
Daugiau informacijos: el. p. info@kaunastour.lt; tel. +370 698 73272; www.kaunastour.lt